Kat & Knap
kattentrimsalon 

Een kijkje in het leven van... een kattentrimster! 


2024-09-17

“Ja maar mijn kat is zo klaar!”

“Ja maar mijn kat is zo klaar!”

Af en toe krijg je van die telefoontjes…
Ik snap helemaal dat mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. Dat niet iedereen het even breed heeft en dat €55 een hoop geld is.
Maar dat tarief is weloverwogen samengesteld, en als ik om mij heen kijk bij collega’s zeker niet te hoog…

Mijn zakelijke kant is een stuk minder ontwikkeld dan mijn menselijke kant 😅 en daarom voelt het soms ook heel ingewikkeld om met een klant te moeten “discussiëren” over de prijs.

Daarom toch dit stukje… waarbij ik jullie toch even meeneem in hoe het tarief tot stand is gekomen en vooral wat daar allemaal voor moet gebeuren…

* Quality time
Ik neem graag de tijd voor mijn klanten. Voor zowel de kat als de baasjes. Sommige katten hebben een wat langer nodig om te acclimatiseren dan anderen. Dit kun je nooit van te voren zeggen. Sommige baasjes denken dat hun kat heel moeilijk gaat doen en anderen denken juist dat het engeltjes zijn maar hoe het echt zal gaan is altijd de vraag. Zelfs als een kat al vaker is geweest. Het blijven dieren en je weet dus nooit van te voren hoe het gaat lopen en hoeveel tijd dat zal innemen. Ik wil mijn klanten niet weg kijken maar de tijd geven voor alles wat er komen gaat en alle vragen te kunnen beantwoorden. Geen kwantiteit maar kwaliteit dus…

* Geur en smetloos werken
Katten hebben een hekel aan vreemde geurtjes. Daar krijgen ze heel veel stress van… vooral als het luchtje van andere katten is. Daarbij komt het helaas ook voor dat katten ongenode kortgangers meenemen; vlooien bijvoorbeeld. En geloof mij: vlooien wil je niet!
Na iedere trim behandeling moet dus alles, ja alles!! Schoongemaakt worden met speciale geurloze desinfectanten. Deze haal je niet in de supermarkt maar bij speciale leveranciers en je raadt het al… dat is niet goedkoop maar wel heel belangrijk voor het welzijn van de kat en de kwaliteit van mijn salon. En als er ook nog katten met vlooien zijn geweest moet ik ook alles nog behandelen om te voorkomen dat andere katten het ook krijgen. Iedere trimbeurt start met een schone, stofgezogen, gedweilde en met speciaal middel gedesinfecteerde spullen. Een schoon trimjasje en een schoon zacht matje op de tafel.

* innerlijke mens en dier
Ook aan de eigenaar wordt gedacht en zo krijgt iedereen een kopje koffie, thee, limonade of sterke drank aangeboden. Een lekker dolce gusto in verschillende smaken of een glaasje wijn. Alles (oké bijna alles) kan geregeld worden.
Maar ook de kat wordt niet vergeten! Sommige salons rekenen €1,- per liquid snack… en soms gaan er zo 8 per behandeling doorheen. Een wonderzakje voor de kat is soms echt heel erg nodig, kan maar 1x gebruikt worden en is niet gratis…

* Fijne kneepjes
Tijdens een trim behandeling van jouw kat wordt je overspoeld met informatie, tips en weetjes over de kat, haar natuur en de vacht. Daarnaast leg ik je uit wat je er zelf aan kunt doen om zo min mogelijk naar de trimsalon te hoeven komen. Klinkt gek hè.. maar zo is het wel. Een bezoekje aan de salon is en blijft een stressfactor voor een kat. En ik zou wel een hele slechte kat vriendelijke trimster zijn als ik daar geen rekening mee zou houden. Lukt het thuis niet, zijn er andere factoren of wil je het gewoon graag goed laten doen ben je meer dan welkom maar ik schroom niet jou de kneepjes van mijn vak te leren voor het welzijn van jouw kat!

* goedkoop is…
In mijn salon kies ik ervoor om met goede en duurzame materialen te werken. Dit komt de kwaliteit van mijn werk ten goede maar ook de veiligheid van jouw kat. Scheerkoppen moeten scherp zijn en daarom geslepen worden, tondeuses van goede kwaliteit en zo stil mogelijk zodat de kat er zo min mogelijk last van heeft en kammen van goede kwaliteit zonder scherpe toestanden en welke goed schoongemaakt kunnen worden. Maar dingen gaan nu eenmaal kapot en moeten vervangen worden nu. En een goede nieuwe tondeuse kost geld, heel veel geld…

* bijscholing
Ik laat mij met regelmaat bijscholen op verschillende gebieden rondom katten. Huid, vacht, gedrag of nieuwe producten zoals het chippen. Belangrijk voor de kwaliteit van de salon…

* leven van de lucht….
Helaas gaat dat niet. Iedereen moet werken voor zijn geld en ik dus ook. Als bovenstaande betaald is komt de grootste kostenpost..: mijn 4 kinderen, man en ikzelf😅
Ondanks dat ik het heel graag en met veel liefde doe ik het dus geen liefdewerk oud papier…

* Risico
Kattentrimster zijn is niet volledig zonder risico. Scherpe nagels en nog scherpere tanden… het gebeurd vrijwel nooit maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Hiervoor moet ik mijzelf goed beschermen in de vorm van verzekeringen… want als ik door het toedoen van een kat (of iets anders) straks niet kan werken heeft mijn gezin ook een serieus probleem…

Veel van bovenstaande zaken hebben dus niets te maken met de tijd dat ik met een kat bezig ben. Dit zijn vaste elementen welke bij iedere kat terug komen. Sommige baasjes vinden dat hun kat binnen 20 minuten wel klaar moet kunnen zijn. Soms gebeurd het dat deze zelfde katten talloze klitten hebben en ik een uur aan het zweten ben deze pijnvrij te kunnen verwijderen. Als ik naar de baas had geluisterd had de klant hierna dus een probleem gehad en moeten wachten.

Wat ik met dit stuk duidelijk wil maken is dat ik geen onzin verkoop en voor iedereen tijd maak en kwaliteit lever. Niet alleen in mijn werk met de kat maar ook in materiaal en hygiëne. Hiervoor reken ik een prijs welke gebaseerd is op een standaard behandeltijd.

Als inderdaad blijkt dat ik heel snel en zonder problemen klaar ben zal ik iets met de prijs doen. No worries maar dat is iets wat ik ter plekke bepaal. Afdingen is dus niet nodig.

Vind je het te duur of twijfel je aan mij, mijn werkwijze of mijn tarief? Dan is het helemaal niet erg om een andere trimster te zoeken welke beter bij je past!!

Admin - 17:31:23 | Een opmerking toevoegen

Kattentrimsalon Kat en Knap in Aalsmeer, gediplomeerd Kattentrimmer in de regio Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiden, De Kwakel, Uithoorn, Mijdrecht, Hoofddorp en Amstelveen.

E-mailen
Bellen
Map
Info