Kat & Knap
kattentrimsalon 

Een kijkje in het leven van... een kattentrimster! 


2024-07-01

Zo kan het dus ook…

Laat ik eerlijk zijn, ik had de morgen voordat Sjaakie kwam wel een beetje gezonde wedstrijdspanning. Inmiddels leert mijn ervaring dat het 9 van de 10x meevalt maar ja je weet het nooit..

Het baasje van Sjaakie maakte de afspraak namelijk met de volgende notitie:
Ik heb hem een aantal x bij de dierenarts laten scheren waar hij wel een roesje nodig had omdat hij tegen stribbelde. (Voor de rest echt liefste knuffelkat die ik ooit heb gehad hij vind dit alleen niet leuk) Ik hoor graag terug of je de uitdaging aan wil gaan ;)

En daar kwamen ze… In de bench zat een prachtige Maine Coon kater van 7 jaar. Ik zag dat hij het spannend vond. Nadat ik een kopje koffie voor de baas heb gezet begon ik met mijn verhaal.

Ik legde uit dat katten niet agressief worden omdat het zulke vreselijke beesten zijn welke mij iets aan willen doen maar, dat zij puur reageren vanuit angst en zelfbescherming. Ze hebben eigenlijk maar 2 opties in een voor hun “noodsituatie” freeze or fight. Als ze voor dat laatste kiezen zal ik het gevecht nooit met ze aangaan. 1 je wint hem niet maar 2 je bereikt er alleen maar erger mee. Stress is nooit een goed idee en door een kat te dwingen of te forceren is de kans op een trauma groot waarbij het een volgende keer echt niet relaxter zal maken. Mocht Sjaakie toch voor de fight optie gaan, gaan wij ook voor een plan B. Geen narcose, maar een flink aantal stappen terug. Hierover kun je meer lezen in dit verhaal.

Afijn. We hebben Sjaakie met Bench en al op tafel gezet, deurtje open en daar kwam hij al. De ruim 10 kg wegende kerel…
Ja hij vond het spannend maar toen hij door het raampje naar buiten kon kijken merkte wij dat het snel rustiger werd in zijn ademhaling. 
Ik voelde zijn lichaam af… sorry dit wordt een bijzonder kapsel… hij had veel grote, veelal vervilte klitten. Kammen is helaas geen optie meer…

Ik legde zijn baasje uit vooral zo snel mogelijk te gaan werken omdat wij beide geen idee hadden hoe en hoelang Sjaakie dit zou accepteren.

Stukje bij beetje pelde ik Sjaakie uit… zijn baasje kriebelde hem liefkozend op zijn favoriete spots en met een wonderzakje onder zijn neus en live televisie door het raam buiten deed hij…. Helemaal niets!!!

Hij liet het allemaal gebeuren, rolde zelf mee naar de moeilijke plekjes en leek het allemaal prima te vinden. We kregen zelfs het idee dat hij het prima naar zijn zin had en genoot van de hulp en de aandacht. 
Uiteraard stond de inmiddels in mijn salon befaamde kattenmuziek aan en binnen 3 kwartier was Sjaakie van zijn pijnlijke plekken ontdaan.

Hij bleek ook een katerstaart te hebben welke ik heb behandeld. De baas kreeg een busje poeder en een goede kam van mij mee om dit thuis evt ook te kunnen doen indien nodig.

Het was een hele fijne ervaring voor ons allemaal. Sjaakie blij, Baasje blij, Joany blij! Want het ging zo ontzettend goed, en ik heb Sjaakie zo snel een enorme dienst bewezen! Hij heeft niet geblazen, niet gegromd en al helemaal niet uitgehaald. Sjaakie je hebt het fantastisch gedaan. 
Voor jou geen ellendige roesjes of narcoses meer!

Admin - 18:09:40 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored.


Kattentrimsalon Kat en Knap in Aalsmeer, gediplomeerd Kattentrimmer in de regio Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiden, De Kwakel, Uithoorn, Mijdrecht, Hoofddorp en Amstelveen.

E-mailen
Bellen
Map
Info