Kat & Knap
kattentrimsalon 

Een kijkje in het leven van... een kattentrimster! 


2024-05-14

Narcose?! Laten we het eerst even anders proberen…

Onlangs werd ik gebeld door een zeer vriendelijke dame. Weer zo’n katteneigenaar welke het beste met haar dier voor heeft. Haar kat heeft inmiddels een bejaarde leeftijd bereikt. Oudere katten krijgen vaak last van hun spieren en de gewrichten worden stram, net als bij mensen. Daardoor word jezelf wassen een grote uitdaging. En niet goed wassen kan als snel tot flinke klitten en/ of vilt leiden. 

Afijn ook deze bejaarde dame had vachtproblemen ontwikkelt. In die mate dat het de bewegingsvrijheid van het oude dier nog meer beperkte en ze wilde dat kat graag nog een klitvrije oude dag bezorgen. 

De eigenaar vroeg mij of ik ook onder narcose trim. Uuuhm ja, in samenwerking met een dierenarts kan dat! Maar waarom moet de kat onder narcose? Nou ze vindt kammen thuis heel erg vervelend en wij krijgen het echt niet voor elkaar!! Oke oke ik hoor wat u zegt maar… een narcose op deze leeftijd brengt wel een hoop risico’s met zich mee. Weet u wat… kom gewoon langs. Vaak gedragen katten zich in de salon totaal anders dan thuis, misschien doet u kat het ook wel hartstikke goed. Lukt het echt niet, gaan we er absoluut geen gevecht van maken. Zo kunnen we dan de dierenarts vragen om een rustgevend middel. Dat dien je thuis toe en dan wordt de kat wat suffer. Werkt vaak prima en is veel minder ingrijpend dan een narcose. Lukt het dan nog niet kunnen we in overleg met de dierenarts een narcose overwegen. Laten we bij het begin beginnen en eerst eens kijken hoe de kat op de salon reageert zei ik. De eigenaar stemde in en we maakte een afspraak op hele korte termijn. Ik probeer echt werk en privé in balans te hebben en sommige uurtjes vrij te houden voor mijn gezin maar in sommige gevallen vind ik een paar dagen wachten gewoon niet eerlijk voor het dier. Dus zodoende… 

Mijn salon is vrij klein, laag plafond en heeft een huizelijke sfeer. Ik denk dat dit bijdraagt aan het gemoed van de kat. Het lijkt niet en ruikt niet naar die enge dierenartspraktijk, al is het ook niet je eigen vertrouwde huisje natuurlijk. 

Daar kwamen ze… eerst voorzichtig de deksel van het reismandje af. Even wennen en even aftasten. We besloten direct de koe bij de spreekwoordelijke hoorns te pakken en te beginnen met het wegscheren van het vilt. En wat denk je…. de kat vond het prima. Ja wel een beetje spannend en onwennig natuurlijk maar niet blazen, niet grommen, niet uithalen en vooral ook niet hijgen. Hijgen is namelijk het toppunt van stress en dat betekend voor mij acuut stoppen. Maar nee dus!! Het ging perfect!! Met af en toe wat hulp van de baas hebben wij de kat volledig van alle ellende kunnen ontdoen. Het was een flinke klus maar dat geeft niets! Het was gelukt!! Zonder dwang, zonder medicatie en vooral zonder narcose!! 

Hopelijk kan deze bejaarde nog een tijdje klitvrij genieten van haar lieve eigenaren en zij van haar! 

Admin - 22:39:14 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


Kattentrimsalon Kat en Knap in Aalsmeer, gediplomeerd Kattentrimmer in de regio Aalsmeer, Kudelstaart, Leimuiden, De Kwakel, Uithoorn, Mijdrecht, Hoofddorp en Amstelveen.

E-mailen
Bellen
Map
Info